Jäsentiedote 1/2016

Hyvä asiakasyritys

Vuosi 2016 on pyörähtänyt työntäyteisesti käyntiin ja olemme saaneet vahvistusta yksikköömme: Laura Myyrä aloittaa työterveyshoitajan tehtävissä 7.3.2016. Muutoin henkilöstössämme ei ole tapahtunut muutoksia.

Uudistuneen Työtapaturma – ja ammattitautilain myötä työtapaturmasta ilmoittaminen on muuttunut 1.1.2016 alkaen.

Uuden lain määräajat edellyttävät työntekijän, työnantajan ja vakuutusyhtiön entistä nopeampaa reagointia.

1. Työntekijällä on velvollisuus ilmoittaa vahinkotapahtumasta työnantajalleen heti olosuhteiden salliessa.

2. Työnantajan on toimitettava tapaturmailmoitus vakuutusyhtiöön viipymättä ja viimeistään 10 arkipäivän kuluessa saatuaan tiedon vahinkotapahtumasta. Ilmoitus on edellytys korvausten maksamiselle ja ilmoituksen voi tehdä sähköisesti vakuutusyhtiöön.

3. Vakuutusyhtiön on aloitettava korvausasian selvittäminen viimeistään 7 arkipäivän kuluessa tapaturmailmoituksen saapumisesta.

4. Vakuutusyhtiön on annettava päätös viimeistään 30 päivän kuluessa siitä, kun asian ratkaisemiseksi tarvittavat selvitykset on saatu.

5. Työnantaja saa päätöksen, josta käy ilmi vahinkotapahtumasta maksetut korvaukset. Työntekijä saa päätöksen, jossa on lisäksi tietoja terveydentilasta.

6. Vakuutustodistus poistuu käytöstä. Työntekijä kertoo työterveys-huollossa tai muussa hoitolaitoksessa työnantajansa nimen, jonka perusteella hoitava taho pystyy tarkistamaan vakuutusyhtiön Tapaturmavakuutuskeskuksen (TVK) ylläpitämästä vakuutusrekisteristä.

Olemme siirtymässä Potilastiedon arkistoon huhtikuun 2016 lopulla. Julkinen terveydenhuolto on jo siirtynyt Potilastiedon arkistoon ja yksityinen puoli siirtyy sinne vähitellen. Potilastiedon arkistosta löytyvät jatkossa sekä hoitotiedot että reseptit. Jokainen voi käydä katsomassa omia hoitotietojaan ja reseptejään Omakanta-palvelussa. Käykää tutustumassa Omakantaan ja antamassa samalla suostumus hoitohenkilökunnalle tietojesi katsomiseen hoitoketjujen helpottamiseksi.

Pirteää talven jatkoa!

Ota meihin yhteyttä

Kysy lisää palveluistamme helposti tällä lomakkeella. Olemme yhteydessä mahdollisimman pian. Henkilökohtaisissa terveyteen liittyvissä asioissa varaa aika verkkoajanvarauksella tai soita yrityksesi omalle työterveyshoitajalle.