Elintoimintojen tutkimukset fysiologisin mittauksin
Fysiologisilla mittauksilla tutkimme ihmisen elintoimintoja, niiden säätelyä ja häiriöitä. Käytössämme on Livtec-hyvinvointianalyysi, yöpolygrafiatutkimus, sydämen EKG:n pitkäaikaisrekisteröinti, verenpaineen vuorokausiseuranta ja hengitysfysiologiset tutkimukset. Yöpolygrafiatutkimukseen, sydämen EKG:n pitkäaikaisrekisteröintiin, verenpaineen vuorokausiseurantaan ja hengitysfysiologisiin tutkimuksiin tarvitset lääkärin lähetteen. Livtec-hyvinvointianalyysiin lähetettä ei tarvita.

Fysiologiset mittaukset

Fysiologiset mittaukset Lappeenrannan työterveydessä:

Livtec-hyvinvointianalyysi auttaa tunnistamaan vapaa- kuin työajalla tekijöitä, mitkä vaikuttavat sinun terveysriskeihisi ja hyvinvointiisi. Kattavan analyysiraportin sisältämät asiantuntijan tulkinnat ja mittaustulosten pohjalta luodut suositukset ohjaavat ja kannustavat ennakoivasti terveyttä edistäviin elämäntapamuutoksiin.

Yöpolygrafiatutkimus tarjoaa helpon ratkaisun uniapnean diagnosointiin. Kotona tehtävässä uniapneatutkimuksessa asiakas pukee ylleen yksinkertaisen rekisteröintilaitteen ja asettaa kolme anturia paikoilleen nukkumaan mennessä. Laite rekisteröi unenaikaiset tapahtumat: hengitysliikkeet vatsalta ja rintakehältä, ilmavirtaukset hengitysteistä, sydämen syketaajuuden, veren suhteellisen happikyllästeisyyden, kuorsauksen ja nukkumisasennon. Tutkimuksen perusteella voidaan tehdä mahdollinen uniapneadiagnoosi ja lääkäri pystyy arvioimaan hoitokeinoja sairauteen.

EKG:n pitkäaikaisrekisteröinnillä eli Holter-tutkimuksella voidaan seurata sydämen toimintaa pidemmän aikaa, esimerkiksi kahden vuorokauden ajan. Tutkimuksen avulla pyritään selvittämään rytmihäiriöiden luonnetta, mahdollisen rytmihäiriölääkityksen tarvetta tai tehoa sekä sydämen tahdistinhoidon tarvetta.

Verenpaineen vuorokausiseuranta antaa kattavan kuvan verenpaineesta sekä sykkeestä erilaisissa tilanteissa, ilman jännityksen aiheuttamaa normaalista poikkeavaa lukemaa. Tutkimuksessa potilaalla on vuorokauden ajan mukana vyölaukussa kannettava rekisteröintilaite, joka mittaa verenpaineita tasaisin väliajoin.

Spirometriatutkimuksen tarkoitus on selvittää keuhkojen toimintahäiriöitä ja mitata keuhkojen tuuletuskykyä. Tutkimuksella voidaan todeta toimintahäiriöitä, kuten keuhkoputkien ahtautumista ja keuhkotilavuuden pienenemistä. Bronkodilataatiokoe eli keuhkoputkien laajennuskoe tehdään, kun selvitetään keuhkoputkien ahtauman palautuvuutta tai arvioidaan astmalääkityksen hoidon tehoa.