Asiakastiedote 21.12.2022

Kulunut vuosi 2022 on lopuillaan. Alkaa olla aika rauhoittua Joulunviettoon ja hiljalleen kääntää kalenterista Uusivuosi 2023 esille. Menneeseen vuoteen mahtuu maailmanlaajuisesti paljon murhetta ja huolta. Venäjän laittoman hyökkäyssodan seurauksista ja Covid-19 -pandemian mainingeista olemme mekin Suomessa saaneet osamme. Toivotaan, että ensi vuodesta tulisi parempi!

Covid -rintamalta kuuluu kuitenkin nyt uutta; Tartuntatautipäivärahaan vaikuttavan sairausvakuutuslain väliaikaisen lainsäädännön voimassaolo päättyy 31.12.2022. Tartuntatautipäivärahan saaminen edellyttää 1.1.2023 alkaen taas hyvinvointialueen tartuntataudeista vastaavan lääkärin tekemää päätöstä, eikä tartuntatautipäivärahaa voi enää saada työterveyshuollosta lääkärin, sairaanhoitajan tai terveydenhoitajan kirjoittaman todistuksen perusteella. Samalla tartuntatautipäivärahan hakuaika lyhenee 6 kuukaudesta 2 kuukauteen.

Suositus on, että työpaikoilla jatketaan hyviksi ja toimiviksi todettuja poissaolokäytänteitä, joissa työntekijä sopii esihenkilönsä kanssa omailmoitusmenettelyllä mahdollisuudesta olla akuutin hengitystiesairauden vuoksi pois töistä tai sopia etätyöstä silloin, kun se on mahdollista.

THL on linjannut, että lieväoireinen koronainfektio ei vaadi yhteydenottoa terveydenhuoltoon eikä testausta koronainfektion todentamiselle PCR- tai antigeenitestillä ole perusteita tartuntatautipäivärahan vuoksi 1.1.2023 lähtien. Koronaan kannattaa THL:n linjauksen mukaan suhtautua kuin tavalliseen flunssaan.

Lappeenrannan Työterveys Oy:n hallitus on valinnut uudeksi toimitusjohtajaksi 1.1.2023 alkaen aiemmin vastaavana työterveyshoitajana toimineen Laura Matikaisen. Nykyinen toimitusjohtaja Jussi Talka siirtyy uusien haasteiden pariin, mutta näillä näkymin jatkaa potilastyötä Lappeenrannan Työterveydessä hieman pienemmällä työpanoksella.

Olemme suljettuna joulun aikaan tapaninpäivänä 26.12, muutoin palvelemme loppuvuoden normaalien aukioloaikojemme mukaisesti.

 

Hyvää ja Rauhallista Joulua ja menestystä vuodelle 2023!

 

Toivottaa Lappeenrannan Työterveyden väki