Ilmoita sairauslomat ja työtapaturmat

Muistathan, että laki velvoittaa työnantajaa ilmoittamaan työterveyshuoltoon aina yli kuukauden kestävät sairauslomat. Ilmoittaminen on tärkeää erityisesti silloin kuin sairausloma on kirjoitettu työterveyshuollon ulkopuolelta.
Työterveyshuolto tarvitsee tiedon, jotta voi seurata työntekijöiden vointia, tukea työhön paluuta ja suunnitella tarvittaessa kuntoutusta. Sairasloman pitkittyessä työntekijälle tulee tehdä Kelan tarvitsema työhön paluu suunnitelma. Kela vaatii työhön paluu suunnitelman työterveyshuollosta viimeistään silloin, kun sairasloma on kestänyt 90 päivää. Voit ilmoittaa sairaslomat TTH - extranetin kautta tai salatulla sähköpostilla / puhelimitse suoraan omalle työterveyshoitajalle.


Muistathan myös, että työtapaturmista tulee aina tehdä sähköinen ilmoitus yrityksen tapaturmavakuutusyhtiöön. Työnantajan on toimitettava tapaturmailmoitus vakuutusyhtiöön viipymättä ja viimeistään 10 arkipäivän kuluessa saatuaan tiedon vahinkotapahtumasta. Ilmoitus on edellytys korvausten maksamiselle.

Ota meihin yhteyttä

Kysy lisää palveluistamme helposti tällä lomakkeella. Olemme yhteydessä mahdollisimman pian. Henkilökohtaisissa terveyteen liittyvissä asioissa varaa aika verkkoajanvarauksella tai soita yrityksesi omalle työterveyshoitajalle.