Asiakastiedote 2.4.2020

Vallitsevassa Korona -pandemia tilanteessa Lappeenrannan Työterveys Oy siirtyy supistettuun toimintaan ma 6.4.2020 lähtien. Tämä tarkoittaa käytännössä jo tällä- ja edellisviikoilla käytössä ollutta toimintatapaa, että potilasasiat hoidetaan mahdollisimman pitkälti etäyhteyksien avulla; puhelimitse ja Teams-palaverien avustuksella. Kiireettömien asioiden hoitoa lykätään pandemian jälkeiseen aikaan. Tämä tarkoittaa esim. työpaikkakäyntejä, terveystarkastuksia ja kiireettömien sairauksien hoitoa. Nettiajanvaraukset on poistettu tilapäisesti käytöstä ja muutenkin asioinnin työterveyshuoltoon tulisi tapahtua aina puhelimitse pandemian aikana. Vältetään siten tarpeettomia kontakteja ja suojataan itseämme ja toisiamme vastuullisella käyttäytymisellä. Näillä toimilla varmistamme toimintamme keskeytyksettömän jatkumisen.


Työterveyshuollon kanssa asioidessa on hyvä huomioida, että yrityksenne nimetty työterveyshoitaja ja työterveyslääkäri eivät ole aina tavattavissa, joten kiireellisessä ja välitöntä reagointia vaativissa asioissa ota yhteyttä toimistoomme puh. 010 835 5000.


Korona -pandemian ajaksi olemme muuttaneet aukioloaikojamme 6.4.20 lähtien siten, että suljemme perjantaisin klo 14:00. Kiirastorstaina suljemme klo 15:00 ja vappuaattona klo 15:00. Muutoin palvelemme normaalisti klo 8-16:00.


Flunssapotilaiden sairauslomat hoidetaan puhelimitse, hoitajien oikeutta kirjoittaa sairauslomaa on nostettu 5 vuorokauteen. Lääkärit osallistuvat tehostetummin puhelimitse tapahtuvaan hoidontarpeen arvioon ja jatkavat tarvittaessa sairauslomia puhelimitse. Yrityksiä kehotetaan ainakin pandemian ajaksi ottamaan käyttöön sairauspoissaolon itseilmoitus -menettely.  Itseilmoitus -menettely on yrityksille kustannustehokasta. Jos hoidontarpeenarviossa ilmenee merkkejä hankalammasta hengitystieongelmasta, ohjataan potilasta ottamaan yhteyttä Eksoten infektiovastaanottoon puhelimitse, p. 116 117, jossa on mahdollista selvittää, onko taudin aiheuttajana koronavirus. Akuutissa hätätilanteessa tulee tietysti ottaa yhteyttä yleiseen hätänumeroon 112!

Flunssaoireisille on avattu nettiin https://www.omaolo.fi -palvelu, joka auttaa arvioimaan omien oireiden vaikeusastetta. Flunssaoireiden loputtuakin olisi syytä olla kotihoidossa vielä 2 oireetonta vuorokautta.
Koti on paras paikka tällä hetkellä, ja työt onkin syytä hoitaa kotoa käsin, jos vain mahdollista. Pestään käsiä ja huolehditaan toisistamme, noudatetaan viranomaisten ohjeita!

Lappeenrannan Työterveys Oy:n puolesta

Jussi Talka                    Laura Matikainen
Toimitusjohtaja              Vastaava työterveyshoitaja

Ota meihin yhteyttä

Kysy lisää palveluistamme helposti tällä lomakkeella. Olemme yhteydessä mahdollisimman pian. Henkilökohtaisissa terveyteen liittyvissä asioissa varaa aika verkkoajanvarauksella tai soita yrityksesi omalle työterveyshoitajalle.