Siitepölyallergikot huomio!

Siitepölykausi on jo alkanut!

Nyt viimeistään on oikea aika aloittaa allergialääkkeiden ottaminen. Maalis-huhtikuussa alkaa lepän ja pähkinäpensaan kukinta, ja katupölyä on myös ilmassa paljon, joka voi allergikoille aiheuttaa oireita. Lepän ja pähkinäpensaan kukinnan jälkeen alkaa koivun kukinta, josta suomalaiset eniten saavat allergiaoireita. Keskikesällä kukkivat erilaiset heinät ja heinäkuusta ensimmäisiin yöpakkasiin allergiaoireita voi aiheuttaa pujo.
Tyypillisiä allergiaoireita ovat nuha, nenän tukkoisuus, aivastelu, silmien kutina ja punoitus, sekä yskä. Oikein pahoina siitepölykausina allergikot, joilla ei astmaa ole todettu, voivat myös saada astmaoireita, eli hankalaa yskää ja hengenahdistusta. Atooppisesta ihosta kärsivillä voi taas iho-oireet pahentua siitepölykauden aikana.

Allergiaan lääke on antihistamiini. Niitä saa ilman reseptiä apteekista, mutta reseptillä lääke tulee yleensä edullisemmaksi. Yleisenä haittavaikutuksena allergialääkkeistä voi tulla väsymystä, mutta viime vuosina on tullut markkinoille paljon lääkkeitä, joilla tämä haittavaikutus ei ole niin yleinen. Testaamalla löydät itsellesi sopivan lääkkeen. Mikäli allergiaoireet ovat rajut on hyvä käyttää myös nenäsuihketta ja silmätippoja.

Terveydenhoitaja Heli

Ota meihin yhteyttä

Kysy lisää palveluistamme helposti tällä lomakkeella. Olemme yhteydessä mahdollisimman pian. Henkilökohtaisissa terveyteen liittyvissä asioissa varaa aika verkkoajanvarauksella tai soita yrityksesi omalle työterveyshoitajalle.